Üdvözöllek az oldalon!

Rainmeter, Rocketdock, XP/WIN7 skinek beizzítása, műsorfigyelő beállítása. Minden ami az asztalod szépségéhez kell, tippekkel-trükkökkel.

https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/rainmeter.JPG

http://bagettosdensz.uw.hu/menu/32.JPGhttp://bagettosdensz.uw.hu/menu/64.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/bevezeto.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke1.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke2.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke3.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/tvasztal.JPG

https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/rocketdock.JPG

 

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/bevezeto.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke1.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke2.JPG

https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/zzepg.JPG

 

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/bevezeto.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke1.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke2.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke3.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke5.JPG

 https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/tippek.JPG

http://bagettosdensz.uw.hu/menu/winxp.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/win7.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/wintemak.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lomtarel.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lomtarel.JPG


Google Chromeval vagyunk a legszebbek 1280x1024px

www

Támogatott oldalak

Hozzászólások

Facebook oldal

zzEPG - 4# Lecke - Nem csak újság, tévé is!

2010.04.02. 00:40 T-BaG*

A TV-program támogatása opció már sokkal érdekesebb, mint az előző ablak volt. A zzEPG egyik előnye az internetes műsorokkal szemben, hogy képes kezelni közvetlenül is egy csomó tévévevő kártya kezelőprogramját. Például kedvenc sorozatunkat beállíthatjuk felvételre és a zzEPG elindítja a kiválasztott alkalmazást, a felvételt, majd gondoskodik arról, hogy annak végeztével leállítsa akár a gépet is.

Ez utóbbit intelligensen használhatjuk, hiszen ha olyan filmről van szó, amit távollétünkben szeretnénk felvetetni, akkor a szoftver előre beállított módon kezeli a gépünket. Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk a telepített alkalmazást, megadjuk, melyik adó hányas csatornára van beállítva a tévében, és már készen is vagyunk.

Ugyanitt speciális lehetőségeket is megadhatunk, ezekre főleg akkor lehet szükségünk, ha valami gond van a tévékártya programjának vezérlésével, illetve a zzEPG számára ismeretlen tévévevő programot kívánunk beállítani. Javasoljuk, hogy ezekhez a beállításokhoz csak akkor nyúljunk, ha valóban hozzáértők vagyunk!

 

A Számítógép bekapcsolása is egy ritkábban használt szolgáltatás más programoknál, de itt erre is lehetőség van. Megadhatjuk az ütemezett felvételeket, valamint a Windowsba szükséges belépési jelszót, amit aztán az alkalmazás a feladatütemezővel elvégeztet.

Ha a fiókunkhoz nem adtunk meg belépési jelszót, a programon keresztül nem tudunk majd felvenni sem (ennek pontos lépéseit keretes írásunkban olvashatjuk!). Ha a lista nem lenne aktuális, a Lista frissítése gombbal tehetjük azzá.

A gép felébresztése természetesen csak olyan esetben lehetséges, ahol az alaplap ezt támogatja, de szerencsére ezt már minden mai gép ismeri.

 

Időzített rögzítés zzEPG-vel

A rögzítés beállítása elsőre nem tűnik egyszerűnek a zzEPG-ben, de ha rájövünk a nyitjára, már könnyen menni fog. Előfeltétele, hogy legyen egy beállított tévéprogramunk, valamint a Windows-fiókunkhoz jelszó is tartozzon. Ha ez mind megvan, akkor indítsuk el a zzEPG-t, és válasszunk egy kedvenc műsort. Jelöljük ki dupla kattintással, amelyre előugrik a Kedvencszerkesztő. Ott nyomjuk meg a Próbáld ki a fenti feltételeket gombot, mire megkapjuk a teljes listát az adott műsorhoz. Ezután az Értékelés sorban az ötödik elemre kattintsunk, mire a Sosem hagynám ki! szöveg jelenik meg alatta. Ha a Módosítások elmentését választjuk, felvettük a kedvenc műsorok közé. Ekkor kattintsunk az Időzítés gombra!

Megjelenik a Számítógép bekapcsolása panel, ahol adjuk meg a belépéshez szükséges jelszavunkat, majd nyomjuk meg az Összes felvételre kerülő TV műsor hozzáadása a Windows Feladatütemezőjéhez gombot. A művelet végén megjelenik egy lista a képernyő alján, ahonnan kiválogathatjuk a felesleges és szükséges adásokat. Ezután megnyomhatjuk az OK gombot és a háttérben lévő Kedvencszerkesztőben a Bezárást. Fontos tudnunk, hogy a felvétel a műsorújságban megadott kezdő- és végpontokhoz képest alapértelmezés szerint negyed órával előbb kezdődik és ennyivel később ér véget.

Forrás : http://pcworld.hu/zzepg-tobb-mint-tevemusor-20090628.html

Szólj hozzá!

Címkék: zzepg

A bejegyzés trackback címe:

https://rainmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr521888419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása