Üdvözöllek az oldalon!

Rainmeter, Rocketdock, XP/WIN7 skinek beizzítása, műsorfigyelő beállítása. Minden ami az asztalod szépségéhez kell, tippekkel-trükkökkel.

https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/rainmeter.JPG

http://bagettosdensz.uw.hu/menu/32.JPGhttp://bagettosdensz.uw.hu/menu/64.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/bevezeto.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke1.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke2.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke3.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/tvasztal.JPG

https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/rocketdock.JPG

 

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/bevezeto.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke1.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke2.JPG

https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/zzepg.JPG

 

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/bevezeto.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke1.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke2.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke3.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lecke5.JPG

 https://m.blog.hu/ra/rainmeter/image/menu/tippek.JPG

http://bagettosdensz.uw.hu/menu/winxp.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/win7.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/wintemak.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lomtarel.JPG

 http://bagettosdensz.uw.hu/menu/lomtarel.JPG


Google Chromeval vagyunk a legszebbek 1280x1024px

www

Támogatott oldalak

Hozzászólások

Facebook oldal

zzEPG - Bevezető

2010.04.02. 00:34 T-BaG*

Mire jó egy elektronikus műsorújság? Fellapozni, mikor mit nézhetünk, egyeztetni az időpontokat, esetleg némi ízelítőt is kapunk a tervezett adásokból. A zzEPG viszont ennél sokkal többet nyújt, ezért most megnézzük, miért és hogyan érdemes használni.

Ismerkedjünk meg az EPG fogalmával! A rövidítés az Electronic Program Guide kifejezést takarja; olyan műsorújságot jelent, amelyet nem papírra nyomtatva, hanem interneten, tévészoftverekben vagy külön alkalmazásként kaphatunk meg. Sok előnye van az újságosnál vásárolható kiadással szemben, hiszen míg egy lap nem mindig tudja az összes csatorna kínálatát közölni, addig egy elektronikus kiadást bármikor rugalmasan frissíthetünk, pár kattintással összehasonlíthatjuk az időpontokat és még naprakész is lehet! 

Idehaza sajnos nem igazán van EPG-elérhetőség, mert egyrészt a szolgáltatók még nem látnak ebben fantáziát, másrészt a tévéműsorok összegyűjtése sem egyszerű feladat. Pár weboldal viszont már erre szakosodott, említsük csak a PORT.hu, a TV24.hu vagy a tvmusor.hu címeket, amelyeken testre szabhatjuk, hogy milyen csatornákat szeretnénk látni, de direkt kapcsolatban nem állnak a számítógépünkkel – ez például a rögzítés időzítéséhez jönne jól. A Windows Media Center műsorújságának elkészítéséért sem törik magukat a szolgáltatók, azaz, hogy tőlük töltse le a felhasználó az aktuális műsort. Az egyetlen hivatalosan elkészült megoldás is fizetős, talán azért, mert nincs konkurencia e téren idehaza. Az ingyenes lehetőségek házilag barkácsoltak, tehát a Media Center ezen része továbbra is parlagon marad.

Itt lép a képbe a Wacha Zoltán által fejlesztett ingyenes alkalmazás, a zzEPG (tvmusor.tv), amely bár külön szoftverként üzemel, mégis a rugalmassága és a tudása miatt abszolút kiemelkedik a mezőnyből. Magyar fejlesztésű szoftver, tehát még az idegen nyelvek értése miatt sem kell aggódnunk. Éppen ezért bemutatjuk a lehetőségeit, a beállításokat, hogy később mindenkinek kényelmes legyen a használata.

A program telepítése előtt mindenképp rendelkeznünk kell .NET keretrendszer 2.0-s vagy annál nagyobb verziójú kiadásával. Magát a zzEPG programot kétféle változatban érhetjük el: telepíthető és hordozható, mindössze kicsomagolást igénylő kiadásban. A telepítés egyszerű, a Windows UAC-val való összeakadás elkerülése végett a zzEPG a rendszer gyökérkönyvtárban hozza létre a főhadiszállását, gondolva a Vista és a Windows 7 tulajdonosokra is. Az első indításkor felkínálja a műsorújság frissítését, amit célszerű megtenni, hogy az aktuális adatokat láthassunk. Ekkor bukkan fel először a Vendégfogadó ablak, ahol minden fontosabb szolgáltatást és beállítást elérhetünk. Célszerű ezt bekapcsolva hagyni, de ha mégis zavaró lenne, mindent elérhetünk majd az óra mellett megjelenő sárga ikonon, a jobb egérgombbal kattintva.

Forrás : http://pcworld.hu/zzepg-tobb-mint-tevemusor-20090628.html

Szólj hozzá!

Címkék: zzepg

A bejegyzés trackback címe:

https://rainmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr501888403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása